Előfizetői tartalom

Megszólalt az OTP: már másfél éve tudnak az ügyről

Portfolio
Az OTP Bank Ellenőrzési Igazgatósága már 2007 augusztusa és októbere között átfogó vizsgálatot végzett az OTP Trade Kereskedelmi Kft.-nél, a minden részletre kiterjedő belső vizsgálat olyan gazdálkodási hiányosságokat tárt fel, amelyek az 50 millió forintos alaptőkéjű Kft. kárára történtek - közölte az OTP az MTI-vel pénteken. A bank megtette a szükséges munkajogi, társasági jogi lépéseket, a visszaélések, egyebek mellett hűtlen kezelés, csalás és csődbűntett gyanúja miatt pedig büntető feljelentést tett - áll a közleményben.

A bank a folyamatban lévő hatósági eljárások érdekeire tekintettel többet nem közölt. A hvg.hu internetes portál csütörtökön megjelent híre szerint elképzelhető, hogy minden idők legnagyobb elkövetési értékű, 10 milliárd forintos magyarországi áfa-csalására derült fény. Három magyarországi cég szlovákiai, romániai és németországi vállalkozásoknak "szállított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés