FONTOS Döbbenetes zuhanás: így semmisült meg a lakáspiac másfél évtizeddel ezelőtt
 
Előfizetői tartalom

Hiába segített az állam? - Zűrök a Nitrogénműveknél

Portfolio
A Gazdasági Versenyhivatal eljárása mellett a vám- és pénzügyőrség is vizsgálódik a péti székhelyű Nitrogénművek Zrt.-nél a számviteli rend megsértésének gyanúja miatt a cég 2007-es könyvelésével kapcsolatban - értesült a Magyar Nemzet. Egyre többen vélik úgy, a társaság nem lesz képes visszafizetni állami garanciával felvett hiteleit, ugyanis a tervekkel ellentétben nem pörgette fel a termelését a társaság. A tulajdonos Bige László időközben megvásárolta a finn Kemira jó ideje nem termelő peremartoni műtrágya-gyárát.

A hirextra.hu szerint a Nitrogénművek a mai napig nem tudja teljesíteni az állami hitelekért cserében vállalat kötelezettségét, miszerint - amint Gráf József miniszter fogalmazott - áprilisig legyártják a magyar agrárium számára szükséges 400-500 ezer tonna műtrágyát, így importra nem lesz szükségünk. Ennek hiányában pedig sajtóértesülések szerint a cég nem tudja kifizetni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés