Előfizetői tartalom

Cipődobálás a közgyűlésen - Elkel-e a bank?

Portfolio
Mély felháborodással fogadták a Fortis bank genti közgyűlésén a társaság részvényesei az igazgatóság régóta terítéken lévő javaslatát, miszerint a francia BNP Paribas vásárolja meg a cég belgiumi és luxemburgi banki tevékenységét. A tranzakciót azonban valószínűleg nem sikerül meghiúsítaniuk, ugyanis a bírósági döntések nyomán a pártoló szavazatok elegendő arányban képviseltetik magukat.

Jozef De Mey elnök másfél órára fel is függesztette a bank közgyűlését, mivel a befektetők megzavarták az ülést és cipődobálásba kezdtek. Egyes részvényesek lemondásra szólították fel a háromtagú testületet, miután a Fortis visszautasította, hogy éljenek vitatott részvényeik szavazati jogával. Elutasította a bíróság Mischael Modrikamennek, a BNP Paribas-val történő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés