Előfizetői tartalom

Erste és Raiffeisen: nem kell a hisztéria

Portfolio
A Raiffeisen és az Erste úgy látják, egyre több vállalati csőddel és a nem teljesítő hitelek arányának egyre nagyobb emelkedésével kell megküzdeniük Közép- és Kelet-Európában, de át tudják vészelni ezt az időszakot is - nyilatkozta a két bank vezérigazgatója. Hogy ez a számok nyelvén mit jelent, arról az Erste április 30-án, és a Raiffeisen International május 14-én megjelenő első negyedéves gyorsjelentése fog többet elárulni.

A Wall Street Journal idézi Herbert Stepicnek, a Raiffeisen vezérigazgatójának múlt heti nyilatkozatát, amelyben annak a véleményének adott hangot, a reálgazdasági válság még csak most kezdődik igazán a régióban, csak mélyülni fog, és 2011-ig el is fog tartani, emiatt aztán a nem teljesítő hitelek aránya (NPL) folyamatosan nőni fog. A bank három hét múlva várható gyorsjelentésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés