FONTOS Döbbenetes zuhanás: így semmisült meg a lakáspiac másfél évtizeddel ezelőtt
 
Előfizetői tartalom

Invescom: ez az év már az ördögé

Portfolio
A régiós és a magyar fúziós és vállalatfelvásárlási (M&A) aktivitással kapcsolatban sem optimista 2009 vonatkozásában az Invescom Corporate Finance ma kiadott elemzése, a válság miatt az idén a kivárás lesz jellemző mind a vevői, mind az eladói oldalon. A vevői oldalt az erős tőkehelyzetben lévő szakmai befektetők, illetve azok a régiós kockázati és magántőke befektetők erősíthetik majd, amelyek 2007-ben és 2008-ban nagy tömegben vontak be forrást. A tranzakciókban áresés biztosan lesz, de nem akkora, mint a tőzsdéken végbement.

Régiós kilátások. Bár 2008 utolsó negyedévében világszerte még számos társaság reményekkel tekintett a 2009-es évre, mely talán meghozhatja a várva várt kereslet fellendülést, és gátat szabhat a tömeges méretű elbocsátásoknak, valamint üzembezárásoknak. Most azonban úgy tűnik, hogy három hónap után sem mutatkoznak az enyhülés jelei, sőt egyes "pesszimistának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés