Előfizetői tartalom

Sok a banki kérdőjel a pénzmosás elleni törvény miatt

Portfolio
2008 év végéig adott időt a pénzmosás elleni törvény (pmt) a bankoknak arra, hogy beszerezzék a vállalkozásoktól az ún. tényleges tulajdonosi nyilatkozatot azon magánszemélyek esetében, akik az adott vállalkozásban legalább 25 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkeznek. A bankok többsége levélben küldött erről értesítést, ám üzleti titokra hivatkozva egy részük nem ad közlést arról, hogy az ügyfelek mekkora hányada nem nyilatkozott tavaly tulajdonosairól - írja a Napi Gazdaság. A tulajdonosi nyilatkozat hiányában a bankok megtagadhatnak bizonyos tranzakciókat, ám ennek gyakorlati megvalósulásával kapcsolatban sok a kérdőjel.

Az Allianz bank egyszerűen tudta megoldani a kérdést, ugyanis az üzletág 2008-as nyitásával a számlanyitási dokumentációnak is része lett a tényleges tulajdonosi nyilatkozat. A Napi Gazdaság kérdésére a Citibanknál pedig azt mondták, már csak egy ügyfél nyilatkozatát várják. Amennyiben nem érkeznek be a bankhoz az ügyféltől a szükséges adatok, korlátoznia kell az ügyfél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés