Előfizetői tartalom

Készülhetnek a bankok: az EU sem akar más nótát fújni

Portfolio
Rendkívül fontos lenne a számviteli sztenderdek nemzetközi szintű közelítése az öreg kontinens számára is annak érdekében, hogy az európai bankok ne kerüljenek versenyhátrányba amerikai társaikkal szemben - nyilvánították ki véleményüket szombati prágai találkozójuk után az EU pénzügyminiszterei és jegybankárai. Szerintük az európai számviteli szabványokat író IASB-nek együtt kellene működnie amerikai társával, az FASB-vel annak érdekében, hogy ne kerüljenek versenyhátrányba az európai bankok - jelentette a Bloomberg. Az új felügyeleti rendszerről májusban teszi közzé javaslatát az Európai Bizottság.

Az európai hitelintézeteket hátrányosan érintené, ha a kontinensen nem hoznának meg egy olyan döntést, amelyről Amerikában április 2-án döntöttek. A változtatás a mark-to-market, vagyis a piaci alapú értékelés szabályainak enyhítéséről szólt. "Ha csak rajtam múlna, egyszerűen letölteném az USA szövegét a Google segítségével, és átvenném Európa áldásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés