Előfizetői tartalom

Maximális bírságot kapott a K&H

Portfolio
10 millió forint bírságot rótt ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF)a K&H Bank Zrt.-re, és határozatban szólította fel az ügyféltájékoztatásra vonatkozó jogszabályok betartására. A tőkepiaci törvény alapján kiszabható maximális bírság indoka többek között, hogy a felügyeleti vizsgálat a banknál több olyan, összefüggő hiányosságot tárt fel, amelyek nagyszámú befektető részére téves következtetések levonására adhattak lehetőséget a szerződéskötéskor, illetve a futamidő alatt.

A PSZÁF határozatának indoklásában a következő olvasható: "A Felügyelet befektetői jelzések nyomán CDO (adósságfedezetű kötelezettség, jellemzően hitelek, kötvények, vagy egyéb eszközök mögöttes fedezetével kibocsátott, magas kockázatú értékpapír) struktúrált kötvények értékesítése kapcsán vizsgálta meg: a bank az értékpapírok esetében a szerződéskötést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés