Előfizetői tartalom

Ez igen! - Soros is csak tátott szájjal nézett

Portfolio
Még a magyar származású dollármilliárdos befektetőt is meglepte a hét közepén tartott G20-as csúcstalálkozó bejelentése, mivel a vártnál sokkal nagyobb gazdaságélénkítő csomagot raktak össze a világ vezető hatalmai. Soros György szerint a legfontosabb, hogy felismerték a résztvevők, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a fejlődő országokat övező potenciális kockázatokat. A befektető optimista a nagyobb fejlődő országokkal, mint például Kínával, Brazíliával és Indiával kapcsolatban, azonban véleménye szerint Amerikában még kemény fejtörést okozhatnak a bankok toxikus eszközei.

A G20-as csúcstalálkozón bejelentett intézkedések még a magyar származású dollármilliárdos befektetőt, Soros Györgyöt is meglepték, a megszavazott összegek mérete ugyanis minden várakozást felülmúlt. A CNBC-nek ma adott interjújában Soros egy bűvészhez hasonlította a csúcstalálkozót, ahol mindenki legnagyobb meglepetésére több nyulat is kihúztak a bűvös kalapból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés