Előfizetői tartalom

Holnap kezdődik csak a 21. század?

Portfolio
Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök szerdán a nemzetközi pénzügyi rendszer szigorúbb szabályozására szólították fel a világ vezetőit. A két vezető Barack Obama amerikai elnök és Gordon Brown brit miniszterelnök találkozója után néhány órával jelent meg a sajtó nyilvánossága előtt, és új, 21. századi szabályozást sürgettek a fedezeti alapok, a vezetői fizetések és az új pénzügyi rendszer "válságbiztossá" tétele érdekében. A közös fellépés apropója a G20-ak hivatalosan holnap kezdődő csúcstalálkozója, amelyre az amerikai elnököt Timothy Geithner pénzügyminiszter is elkísérte, bizakodóan nyilatkozva a várható nemzetközi együttműködésről.

Kapcsolódó cikkünk2009.04.01 12:30Óriási bizonytalanság a G20 csúcs előtt - Lesz-e érdemi eredmény?2009.04.01 20:35Őrjöngő tömeg és ijedt bankárok fogadták a világ vezetőitNémetország és Franciaország ragaszkodni fog ahhoz, hogy szándékunk ne csak kijelentés maradjon, hanem valósággá is váljon - fejtette ki Merkel a francia elnökkel közös sajtónyilatkozatában. Hozzátette:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés