Előfizetői tartalom

Felemás év az MKB-nál - így muzsikált a bank

Portfolio
Az előző évi 20.905 milliárdról 2008-ban 8.336 milliárd forintra csökkent az MKB Bankcsoport adózási előtti eredménye - derül ki az MKB hétfőn nyilvánosságra hozott adataiból. A csökkenés fő oka a vártnál magasabb céltartalék-képzés, ugyanis a bank bruttó működési és üzleti eredményére nem lehet panasz: mindkettőben kétszámjegyű növekedést produkált. A magas céltartalék-képzés az MKB-nál is a hitelportfólió romlásából ered, amely elsősorban a hazai alsó- és középvállalatok körében következett be.

Dinamikus bővülés... Dinamikusan bővültek 2008-ban az MKB Bankcsoport főbb üzleti állományai, ezen belül a bank számos üzletágban megőrizte, illetve növelte piaci részesedését. Ezt tükrözi a bruttó eredmény - a bank és a bankcsoport szintjén egyaránt - 16 százalékos bővülése. Jóllehet a banküzemi költségek növekedési üteme tükrözte a folyamatban lévő hálózatfejlesztések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés