Előfizetői tartalom

Remegve lépik át a határt a svájci bankárok

Portfolio
Egyre több svájci bank tiltja meg vezető beosztású alkalmazottainak, hogy külföldre utazzanak, még a szomszédos Franciaországba és Németországba sem szívesen engedik át őket - írja a Financial Times. A korlátozás oka, hogy az érintettek attól félnek, feltartóztathatják őket külföldön néhány, jobbára az adómenekítéssel kapcsolatos kérdéssel, miután a banktitokra vonatkozó szabályok szigorúságán több országban is oldottak.

Egy genfi bank vezetője úgy nyilatkozott, az adóelkerüléssel szemben hozott német és amerikai intézkedések miatt egyre nagyobb védelmet kell biztosítani a bankok alkalmazottai számára. "Ha ma Németországba utazom, hogy megnézzek két bankot, amelyikkel foglalkozom, a német hatóságok lekapcsolnak és kérdéseikkel bombáznak"- nyilatkozta. A bankárok utazását egyébként még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés