Előfizetői tartalom

Láthatáron ismét az eredeti magyar bankmentő csomag

Portfolio
Rövidesen újabb forrásokkal erősíti meg az állam a magyar bankokat az OTP és az FHB részére e héten bejelentett 520 milliárd forintos hitelcsomagon túl. A Népszabadság információi szerint a még tavaly decemberben elfogadott "bankmentő" törvény 600 milliárd forintjáról szóló végrehajtási rendelet most Brüsszel jóváhagyására vár. A Napi Gazdaságnak adott nyilatkozatában Veres János pénzügyminiszter így fogalmazott: "megvan továbbra is a lehetőségünk, hogy a bankstabilizációs csomag keretében az állam segítse azon pénzintézeteket, akik ezt igénylik. Jelenleg is folytatunk tárgyalásokat, de ennél többet most nem mondhatok. Amint megállapodunk, a konkrétumokat nyilvánosságra hozzuk".

A 600 milliárd forintos magyar bankmentő csomagot még december közepén fogadta el az országgyűlés, februárban pedig áldását adta rá az Európai Bizottság is, ám a megvalósításhoz szükséges végrehajtási rendeletet mind a mai napig nem fogadták el. Mint ismert, az IMF-hitelből rendelkezésre álló pénz 300 milliárdos felét a bankok feltőkésítésére, másik 300 milliárdját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés