Előfizetői tartalom

Dr. Balsors szereti a bankmentést

Portfolio
Tőle szokatlan módon optimista hangot üt meg az elmúlt két évben permanensen a vészmadár álláspontjára helyezkedő Nouriel Roubini a legújabb amerikai bankmentő lépésekkel kapcsolatban. A közgazdász szerint ugyan van egy-két olyan kulcstényező, amin elcsúszhat az akció, de eddig ez az első és egyetlen valóban hatásos intézkedéscsomag, amellyel a válság újabb szakaszába léphetünk, lezárva egy nagyon nehéz periódust.

"Timothy Geithner új programja a toxikus eszközök eltávolítására komoly lépés a megfelelő irányba" - írja a nem éppen derűlátó jóslatairól elhíresült Nouriel Roubini egy New York-i lapban megjelentett véleményében. A nemzetközi sajtóban csak Dr. Doomként (Dr. Balsors) ismert szakember professzortársával jegyzett írásának apropója a pénzügyminiszter által korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés