Előfizetői tartalom

Rekord nyereség, gyengébb év vége a Raiffeisennél

Portfolio
A tavalyi év utolsó hónapjaiban jelentkező pénzügyi válság ellenére rekord nagyságú profitot ért el tavaly a kelet-európai leánybankokat tömörítő Raiffeisen International - derül ki a bank csütörtökön közzétett 2008-as eredményeiből. A bank nettó eredménye 16.7 százalékkal 982 millió euróra nőtt. A jó teljesítményre ugyanakkor a válság miatt már árnyékot vet, hogy céltartalékait jelentősen növelve a negyedik negyedévben már az időarányosnál jóval kisebb, 120.5 millió eurós eredményt ért el a bank, nem fizető hiteleinek aránya pedig közel ötödével, 3.1 százalékra nőtt. A tőkehelyzet szempontjából fontos Tier1 ráta a 2007-es 10.5 százalékról tavaly év végére 8.1 százalékra csökkent. A vezetőség ugyanakkor ismét megerősítette: tovább folytatják kelet-európai hitelezési tevékenységüket.

"Az észrevehetően romló makroökonómiai környezet ellenére sikerült ismét rekord nagyságú eredményt elérnünk 2008-ban, amely alátámasztja, hogy üzleti modellünk fenntartható" - mondta el Herbert Stepic vezérigazgató. Az ukrajnai és a magyarországi elbocsátások után Szlovákiában is hasonlóra kell azonban számítani, ám ez csak egy a több hatékonyságjavító intézkedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés