Előfizetői tartalom

Kik kapják meg a magáncsőd lehetőségét?

Portfolio
Csak 2010 második felében vagy 2011-ben léphet hatályba az a törvény, amely a természetes személyek adósságrendezési eljárásáról rendelkezne, a törvényről ugyanis a kormány támogatása esetén is csak ősszel szavazhat a parlament - értesült a Napi Gazdaság. Mint kiderült: a törvény hatálya - legalábbis kezdetben - csak egy szűk körre terjedne ki.

A magáncsőd jogintézményének felállítása nagyon időigényes, hisz kell jelölni például az adós és a hitelezők érdekeit egyaránt képviselő vagyongondnokokat és bővíteni kell az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) Igazságügyi Hivatalának tevékenységi körét. Ez utóbbi hatóságként járna el az adósságrendezési eljárásokban. Ellentétben sok európai országgal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés