Előfizetői tartalom

Generali: csak óvatosan 2009-ben!

Portfolio
3.9%-kal növelte díjbevételeit 2008-ban a Generali csoport - derült ki a társaság pénteken Triesztben közreadott adataiból. A biztosító tőkehelyzete az egyik legjobb az ágazatban, amit mutat, hogy Szolvencia I mutatója 123%, Szolvencia II mutatója pedig 177% lett tavaly. A válság miatt bekövetkező, mintegy 5 milliárd eurós veszteségleírás után a csaknem 3 milliárd eurós 2007-es eredménnyel szemben csak 861 millió euró nettó profitot ért el a társaság csoportszinten.

Antoine Bernheim, a Generali elnöke elmondta az eredmények közzététele után, hogy a Generali növekvő üzleti tevékenységének és erős tőkehelyzetének köszönhetően sikeresen vészelte át a nagy kihívásokkal terhes 2008-as évet, és a társaság továbbra is a hagyományos biztosítói tevékenységben kíván élen járni, hosszú távon gondolkodva. A társaság részvényenként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés