Előfizetői tartalom

Hol vannak már a februári vészmadarak? - Száguldanak az osztrák bankok

Portfolio
Az európai bankszektor árfolyamzuhanásánál is drasztikusabban, egy év alatt több mint 70%-ot estek a két osztrák bank, az Erste Group és a Raiffeisen International részvényei, mára azonban feltámadni látszik mindkettő: egy hónappal ezelőtti szintjükhöz képest 50%-os emelkedést produkáltak. Ezzel jelentősen kilógnak az európai bankok sorából, amelyek átlagos árfolyama gyakorlatilag stagnált az elmúlt egy hónapban. Az utóbbi időszak talán túlzó figyelmeztései ellenére a két osztrák bank helyzetét a régió többi bankjához viszonyítva stabilnak látja az elemzők többsége, ám figyelmeztetnek: a recesszió elhúzódó hatásaira kell felkészülni.

Az utóbbi néhány hétben nagy volt az izgalom mindkét bank körül a hitelminősítők és befektetési elemzők által megjelentetett aggódó vélemények hatására. Körülbelül egy hónappal ezelőtt a Moody’s jelentése indította el a lavinát, amelyben a hitelminősítő a nyugat-európai bankok keleti kitettségéről szólva az osztrák bankok nagyfokú kockázataira figyelmeztetett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés