Előfizetői tartalom

A állam után az EBRD is beszáll a csaknem csődbe ment lett bankba

Portfolio
A pénzügyi válság kirobbanása óta első ízben részesedést szerezhet egy kelet-európai bankban az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). Az intézmény vezetői szerdán Lettországban tárgyaltak arról, hogy mintegy 100 millió eurós nagyságrendben befektetnének az ország egyik legnagyobb, tavaly csaknem csődbe ment, majd állami kézbe vett pénzintézetébe, a Parex Bankába. A lettek nagyobb európai mentőcsomagot is szükségesnek tartanak, ám az Európai Bizottság elzárkózni látszik ettől.

Az elmúlt hónapokban összesen 250 milliós kölcsönnel segítette a régió bankjait az EBRD - emlékeztet a Wall Street Journal. Köztük van a romániai Banca Transilvania, az ukrajnai Raiffeisen Bank Aval és a grúziai Bank of Georgia. Az OTP-vel a korábbi hírek szerint áprilisban köthetnek meg egy megállapodást, melynek részletei még nem ismeretesek.Kapcsolódó cikkünk2009.03.02...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés