Előfizetői tartalom

Nagybevásárlásra készül az IBM, ráduplázna a Sun-ra! (2.)

Portfolio
A The Wall Street Journal értesülései szerint az IBM tárgyalásokat folytat a Sun Microsystems részvényeinek legalább 6.5 milliárd dollár értékű meghvásárlásáról. A tegnapi záróárfolyamhoz képest az értesülések szerinti vételár 100%-os prémiumot tartalmazhat. A Sun árfolyama 53%-os pluszban áll a Xetra-n, míg az IBM 0.8%-os csökkenést mutat.

A Sun tegnapi záróárfolyamához képest a 6.5 milliárd dolláros vételár 100%-os prémiumot jelentene. A hírek szerint az IBM készpénzben fizetné ki a vételárat, bár a társaság szóvivője nem kívánta kommentálni még az értesüléseket sem. Az IBM 2008-ban 12.74 milliárd dolláros pénzeszközökkel rendelkezett, így a vételárat a társaság valóban ki tudná egyenlíteni cash-ből....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés