Előfizetői tartalom

Kárba vesznek a lízing előnyei - döntögeti lábairól a piacot a válság

Portfolio
Gyakorlatilag leállt az ingatlanlízing Magyarországon és az eszközfinanszírozási szegmens is drasztikus visszaesést mutat - derült ki a Magyar Lízingszövetség mai sajtótájékoztatóján. A szervezet az első két hónap adatait ismerve nem sok jóra számít az idei évben annak dacára, hogy a banki források szűkülése és drágulása mellett a lízing egyre vonzóbb finanszírozási csatorna lehetne a hazai kis- és középvállalkozások számára. A lízing kíméli a működő tőkét, kitermeli saját árát és rugalmasabb a hitelnél az elbírálása is - hívta fel a figyelmet Lévai Gábor, a Lízingszövetség főtitkára. A szervezet kutatást végzett az elmúlt hónapban arról, miként élik meg az ügyfelek a válságot, milyen lehetőségeket látnak a túlélésre, és milyen mértékben támaszkodnának ebben a lízing által kínált lehetőségekre. Az eredmények azt mutatják, szükségük volna a lízingre mint finanszírozási formára, ám ezt nem ismerik fel eléggé.

Drámai visszaesés az eszközfinanszírozásban Hordós Zoltán, a Magyar Lízingszövetség Eszközbizottságának elnöke a finanszírozói oldalról számolt be a válság legújabb fejleményeiről. A legpopulárisabb termék a pénzügyi lízing, ez a legolcsóbb és hatékonyabb forrásbevonási lehetőség, bár a vállalkozások nem mindig látják olcsónak. Drámai visszaesés mutatkozik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés