Előfizetői tartalom

Erste és Raiffeisen: együtt sírnak, együtt nevetnek

Portfolio
Fenntartja az osztrák Raiffeisen Zentralbank és az Erste Group Bank AG "A" típusú hosszú- illetve "A-1" típusú rövidtávú hitelminősítését a Standard & Poor’s, változatlanul hagyva a két bank negatív kilátásait. Ennek oka továbbra is elsősorban a közép- és kelet-európai leánybankok esetében fennálló kockázatokban keresendő.

A hitelminősítő intézet két külön indoklása szerint a két hitelintézet továbbra is az osztrák bankszektor rendszer szinten fontos szereplői, amit az államtól ez év második negyedévben folyósítandó 1.75 ill. 1.9 milliárd eurós, szavazati jogot nem biztosító tőkejuttatás is megerősít. A Raiffeisen ráadásul 2.75 milliárd eurós, államilag garantált kötvények formájában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés