Előfizetői tartalom

Csehül áll-e a csehek bankja?

Portfolio
Miközben az OTP részvényárfolyama az ötödére olvadt az elmúlt egy év során, Csehország harmadik legnagyobb bankjának papírjait kevésbé érintették a pénzügyi válság viharai - a Komercni Banka árfolyama az egy évvel korábbi érték 44%-ára esett vissza. Bár a francia Societe Generale cseh leánybankja, a Komercni több okból kifolyólag sem tekinthető a "cseh OTP-nek", érdekes megvizsgálni, hogyan festenek a fundamentumok egy viszonylag ellenállónak tartott cseh banknál, amely ha nem is az ügyfelekért, de a befektetőkért folytatott küzdelemben mindenképpen riválisa a régió többi, tőzsdére bevezetett pénzintézetének, így az OTP-nek is.

Komercni: amit a tények mutatnak. Kisebb esés, mint az OTP-nél Érdemes megnézni, hogyan alakult a cseh bank részvény-árfolyama az OTP-hez és a nyugat-európai nagybankokhoz viszonyítva. Mint az alábbi táblázatban látható, az OTP 2007. júliusi maximumával szemben a Komercni ugyanazon év októberében érte el részvényárfolyamának csúcsát. Az abszolút maximumhoz viszonyítva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés