Előfizetői tartalom

Nincs segítség a devizahiteleseknek- csak az ima marad

Portfolio
Már dolgoznak rajta, van javaslat, hülyeség az egész. Ez volt az elmúlt hét kronológiája a devizahitelek forintosítása ügyében. Mint ismeretes az ötletet múlt héten az InfoRádió Aréna című műsorában vetette fel Orbán Viktor. A kiszivárogtatott hírek azonban arra utaltak, hogy már korábban dolgoztak rajta a PM-ben, napról napra jobban fejlődött a koncepció (egyre magasabb nyilvánosságot kapott) , majd hétvégére kiderült túl sokba kerülne az egész a PM számításai szerint. A tervnek továbbra is vannak jó oldalai még kormányoldal szerint is, ugyanakkor az ellenérvek hangsúlyosabbak (magas kamatok, rossz árfolyam, technikai/ refinanszírozási problémák, a devizahitelesek terheinek összes adófizető közötti szétosztása).

A PM Népszabadság által idézet koncepciója szerint azért, hogy ne ugorjon meg a részlet az átváltás után, két dolgot lehet tenni: kedvezőbb árfolyamot alkalmazni a konvertálásnál, vagy alacsonyabb kamatot - illetve ezeket lehet kombinálni is. A tárca azzal a feltételezéssel számolta ki a támogatási igényt, hogy ne kelljen az ügyfélnek az eredetileg meghatározott 70 ezer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés