Előfizetői tartalom

Jaksity ultimátumot adna a bankoknak

Portfolio
Rendkívül érdekes és provokatív felvetéssel állt elő Jaksity György a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója mai, indexen megjelent publikációjában. Vagy rendezik a külföldi anyabankok magyar leányaik forrásellátottságát, vagy az állam vásárolja fel ezeket a leányokat a könyv szerint érték 30-40-án és IMF pénzből biztosítsa forrásukat. Jaksity meglepődne, ha erre az ajánlatra lenne jelentkező eladó, de - mint ahogy kiemeli - a gondolatmenet talán rávilágít annak a feltételezésnek az abszurditására, miszerint a külső adósságunk ezen (és hasonló logika mentén az FDI-hoz tartozó másik) része ne kerülne nagyrészt renfinanszírozásra a megfelelő ritmusban.

A szakember szerint már több nyilvános fórumon kérték számon a jegybankon, hogy miért nem refinanszírozza nagyobb mértékben és a sporadikusan létező lejárati összhang jobb megteremtésével a külföldi tulajdonban lévő magyarországi leánybankokat, akiket szüleik állítólag meglehetősen mostohán kezelnek ebből a szempontból. Jaksity írásában felveti a kérdést, hogy amikor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés