Előfizetői tartalom

Adócsalókat ne védjen banktitok! - Három ország igyekezete

Portfolio
Ausztria, Svájc és Luxemburg is jelezte együttműködési szándékát a külföldi adóhatóságokkal egyes speciális esetekben, amikor azok a banki ügyfelek adatait igénylik tőlük. Ezzel Liechtenstein és Andorra után e három ország is arra szánta el magát, hogy enyhítse a banktitokra vonatkozó jogszabályait - írja a Bloomberg.

Svájc meg akar felelni azon OECD szabályoknak, amelyek az adókihágások ellen születtek, s ezzel azt akarja elkerülni, hogy az ország az adóparadicsomok "feketelistájára" kerüljön - nyilatkozta Hans-Rudolf Merz pénzügyminiszter. Ha Svájc a feketelistára kerülne, az nem csupán a bankszektort érintenné érzékenyen, hanem az egész nemzetgazdaságot - fogalmazott Merz egy pénteki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés