Előfizetői tartalom

Commerzbank: Lassabban a régióban

Portfolio
Felfüggeszti közép- és kelet-európai fejlesztési terveinek egy részét a második számú német kereskedelmi bank, a Commerzbank. Ennek oka, hogy egyre több a hitelintézet kelet-európai adósa, egyre nagyobb számban válnak nem fizetővé régióbeli hitelfelvevői, csökkent az utóbbi hónapokban a tőkefolyósítás, és növekszik a bank kockázata.

A Commerzbank helyzetét különösen lengyel érdekeltsége, a BRE Bank, valamint ukrajnai bankja, a Bank Forum és az oroszországi Promsvyzbank nehezíti. A lengyel bankban a német óriásbank 70 százalékos részesedéssel rendelkezik, de nem kívánja ezt csökkenteni annak dacára, hogy a leánybank eredménye a tavalyi év utolsó negyedében 75 százalékot romlott. A régiós fejlesztések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés