Előfizetői tartalom

Szilárd teljesítményt mutatnak a magyar bankok

Portfolio
A magyar nagybankok közül eddig öt, a hazai OTP, a K&H, a Raiffeisen, az Erste és a CIB tette közzé tavalyi eredményeit. Az adatokból látható, hogy a bankok profittermelő képessége továbbra sem olvadt el, bár a tavalyi év utolsó negyedévének válságjelenségei hatására - az Erste kivételével - a 2007-es év eredményesebb volt számukra, mint 2008.

Az öt bank adózás utáni eredménye átlagosan 10%-kal marad el 2007-es értéküktől, ám az adat mögött eltérő mozgások tapasztalhatók: a legjobban az Erste, a legrosszabbul pedig a Raiffeisen teljesített a nemzetközi szabványok (IFRS) szerint számított profitját tekintve. Előbbi csaknem harmadával növelni tudta a tulajdonosi érték szempontjából fontos eredményét, utóbbinak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés