Előfizetői tartalom

Ezt kikérjük magunknak! - kivágta a biztosítékot az osztrák bankoknál a JP Morgan elemzése

Portfolio
2010-ig 50 milliárd dollár összegű új tőkére szorulnak majd azok a nyugat-európai bankok, amelyek közép- és kelet-európai kitettséggel rendelkeznek - írja a JP Morgan csütörtöki elemzésében, jelezve, hogy az amerikai bank is beszállt a régiós bankrendszer sérülékenységéről szóló vitába. Az Erste és a Raiffeisen máris tiltakozott, és óriási leegyszerűsítésnek titulálta az amerikai bank következtéseit.

A JP Morgan elemzői szerint 32 európai bankról lehet szó, amelyek esetében együttesen 32-40 milliárd eurós pótlólagos tőkebevonás válhat szükségessé a következő évben. Ekkora összeg kellene ahhoz, hogy az európai bankok 270 milliárd eurós eszközleírásait kielégítő mértékben ellensúlyozza - olvasható a bank elemzésében. A skandináv bankok kitettségét 8 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés