Előfizetői tartalom

Továbbra is ad hitelt az Erste

Portfolio
Kiváló eredménnyel zárta a 2008-as évet az Erste Bank Hungary. A 32,4 milliárdos adózott eredmény 30,8%-nak felel meg, miközben a mérlegfőösszeg 26,1%-kal 2630 milliárdra bővült. Elbocsátások nem lesznek, hitel viszont lesz, ugyanakkor nem cél a magas növekedés. A banknak nincsenek publikus 2009-es tervei, azonban kérdésünkre Papp Edit vezérigazgató elmondta, hogy még a legextrémebb szcenáriókban sem számolnak veszteséggel, ugyanakkor a profit kisebb lehet, mint tavaly.

"Nem cél a piaci részesedés növelése, ugyanakkor nem is akarjuk magunkat kiárazni a piacról"- hangsúlyozta Papp Edit, a bank mai sajtóbeszélgetésén. A vezérigazgató elmondta, hogy az Erste csoport hozzáállása változatlanul pozitív a régióra nézve. (Szerk.: az Erste Bank első embere, Andreas Treichl már akkor hitt a régióban, amikor még senki sem látott benne fantáziát)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés