FONTOS Az új szakasz nem most kezdődik: folytatódhat a kamatcsökkentés Magyarországon
 
Előfizetői tartalom

Keleten már a nyersanyagokra esküsznek

Portfolio
A világ egyik legnagyobb állami befektetési alapja, a China Investment Corp. hatalmas veszteségeket szenvedett el a részvénybefektetésein, a legfrissebb hírek szerint pedig olyan alternatív lehetőségeket keresnek a piacon, ami legalább részben kompenzálhatja a milliárd dolláros veszteségeket. A portfóliót ennek megfelelően a jövőben valószínűleg a nyersanyagok felé mozdítják el, hiszen a kereslet magára találásával folytatódhat a válság előtti árfolyam-emelkedés.

A China Investment Corp. (CIC) potenciális befektetési lehetőséget lát az energia- és nyersanyagszektorban, hiszen az árfolyamok az utóbbi fél évben a recessziós félelmek miatt meredeken zuhantak - mondta el Jesse Wang, a 200 milliárd dollárt kezelő állami befektetési alap egyik munkatársa a Reutersnak. Kína hatalmas devizatartalékának egy nem elhanyagolható részének kezelését...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés