Előfizetői tartalom

Bebiztosította magát a Rába? (3.)

Portfolio
Nagy meglepetésre piaci értékre, 6 milliárd forintra értékelte fel a Rába a negyedik negyedéves gyorsjelentésében az értékesítésre váró Engel-féle ingatlanját, ami miatt az eredményeket egy 5.7 milliárd forintos egyszeri technikai bevétel felfelé húzta. Ettől eltekintve a gyorsjelentés többé-kevésbé a várakozásoknak megfelelő lett. A főbb pontok: Az árbevétel fájdalmasan csökken, a FÁK piacon gyakorlatilag 100%-os volt a visszaesés A surcharge rendszerek bizonyítottak, a bruttó fedezeti szint 27%-ra (!) emelkedett Brutális költségtakarékosság látszik, melyben az elbocsátások minden bizonnyal nagy szerepet játszottak A pénzügyi veszteség óriási, nagyobb mint az aktuális piaci kapitalizáció A hedge állomány továbbra is veszélyes magasságokban van A menedzsment üzemi profitot tervez 2009-re Összességében az árfolyam szempontjából kevés új dolgot mond a jelenlegi gyorsjelentés, az ingatlan felértékelés ugyanakkor véleményünk szerint egy esetleges méltatlanul alacsony árfolyamú felvásárlás elleni védekezésként is értelmezhető.

Erősödik a felvásárlási sztori?. Első ránézésre a várakozásoknál lényegesen jobb, szárnyaló eredményekről számolt be a Rába a tegnap este közzétett gyorsjelentésében, ez azonban csak a látszat. A számokat valójában az húzta fel, hogy a korábban a menedzsment által 10 milliárd forint piaci értékűre taksált Engel ingatlant a cég a könyvekben felértékelte 6 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés