Előfizetői tartalom

Nagyüzemi bankmentés tengeren innen és túl

Portfolio
Két bankóriás, az amerikai Citigroup Inc. és a brit Royal Bank of Scotland kap kormányzati segítséget ezekben a napokban. Előbbinek a részleteit pénteken jelentik be, míg utóbbival kapcsolatban ismerjük már ezeket. Annyi bizonyos, hogy mindkét bankban jelentősen növekedik az állami részesedés aránya. A brit kormány mindeközben összesen 600 milliárd fontos, bankokat segítő intézkedéssorozattal állt elő, amely elsősorban bankgaranciát jelentene a nehézségekkel küszködő bankok számára. A Royal Bank of Scotland mellett a Lloyds Banking Group részvétele borítékolható ebben a programban.

Egészen közel áll már a megállapodáshoz az amerikai kormány és a Citigroup, melynek révén minden valószínűség szerint 40%-ra fog emelkedni az állam részesedése a bankban. A Royal Bank of Scotland pedig már a teljes államosítás közelébe sodródott. A Wall Street Journal információi szerint a kormányzati beavatkozással többségében “független igazgatókból" állhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés