FONTOS Kiderült, hogyan teljesített az energiakrízisből kilábaló magyar energiaszektor
 
Előfizetői tartalom

Magyar csoda az Ersténél - segít az állam

Portfolio
Ma publikálta 2008-as eredményét az Erste Bank. Mivel a főbb számokat már korábban publikálta a gyorsjelentés számainál nagyobb jelentőségű, hogy bejelentették, véglegesen megállapodtak az osztrák kormánnyal az állami tőkejuttatásról, amelyben a meglévő részvényesek is részt vehetnek. A menedzsment osztalékot javasol, előrejelzést nem tud adni. A gyorsjelentés érdekessége, hogy a magyar leány kitűnően teljesített, kevésen múlott, hogy nem ő lett az Erste legeredményesebb CEE leánya.

Tőkejuttatás Az Erste Bank aláírta a tőkejuttatási programot az osztrák állammal. Ennek keretében az osztrák állam maximum 1,89 milliárd euró értékben bocsát a bank részére kamatozó, nem hígító hatású tőkét. A kibocsátást ugyanakkor megnyitják az Erste Bank részvényesei felé, tehát, aki akar, az jegyezhet. Magánbefektetőkről az Erste legalább 400 millió euróra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés