Előfizetői tartalom

Bőkezű bankmentésre készül az EBRD

Portfolio
Mentőtervet készít elő az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) a válság által sújtott közép- és kelet-európai bankok számára, és ennek összege 277 milliárd euróra is felkúszhat - nyilatkozta Thomas Mirow, az intézmény vezetője a francia Le Figaro-nak adott nyilatkozatában. Ebből szavai szerint akár 120 milliárd euró kerülhet a bankokhoz tőkeinjekció formájában.

A mentőtervet minél gyorsabban el kell készíteni - figyelmezetnek szakértők - különben harapófogóba kerülhetnek az érintett bankok. Tíz vagy tizenkettő nyugat-európai bank rendelkezik nagyon erős elköteleződéssel Kelet-Európában, különösen az osztrák, svéd, francia, görög, olasz és német bankok vannak nehéz helyzetben - figyelmeztet Mirow, és hozzáteszi: a leánybankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés