Előfizetői tartalom

Nagy kihívások előtt a takarékszövetkezetek is

Portfolio
"Ha versenyben akarnak maradni, akkor ne egymáshoz, hanem a bankokhoz mérjék teljesítményüket a takarékszövetkezetek" - javasolja Chornitzer Péter, a Scale Consulting ügyvezető partnere a nemrég készített Bankindex felmérés eredményei kapcsán. A kutatás ma még jelentősnek mutatja a takarékszövetkezeteknek a hazai pénzügyi szférában elfoglalt pozícióját. A megkérdezettek közül csak az OTP-t tekintik ennél többen elsődleges bankjuknak, a válaszadók egyszerűnek, rugalmasnak és gyorsnak tartják a takarékszövetkezeti ügyintézést, olcsónak vélik a szolgáltatásokat. A takarékszövetkezetek további fejlődését azonban számos tényező gátolja. Amennyiben ezek a pénzintézetek nem tesznek a gátló tényezők elhárításáért, akkor várhatóan hátrébb szorulnak az éleződő versenyben.

A takarékszövetkezeti szektort éles ellentmondások jellemzik. Egyfelől a felmérés alapján az OTP után a takarékszövetkezeteket tekinti a legtöbb ember elsődleges bankjának, sőt az ő ügyfeleik a legelégedettebbek pénzintézetükkel. Emellett a takarékszövetkezetek ügyfelei általában is kimagaslóra értékelik azt, amit pénzükért kapnak. Népszerűek folyószámla szolgáltatásaik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés