Előfizetői tartalom

Kivégzik a szomszédot?

Portfolio
Egyre súlyosabb a probléma Ukrajnában. Bár elképzelhető, hogy a nemzetközi sajtó csak túllihegi a válságot, a gyengülő hrivnya, a 4000 bázispont fölé emelkedő CDS spread aggodalommal tölti el a befektetők szívét, miközben a Moody’s-nál már 5 fokkal jár befektetési kategória alatt az ország minősítése. Az ukrán jegybank már 8 bankot vont gondnoksága alá, esetükben 6 hónapos pénzfelvételi moratóriummal. Hírügynökségi beszámolók szerint az utcán tüntetések vannak. Tényleg reméljük, hogy csak a média lihegi túl a dolgot.

1) Esik a hrivnya, mint a kő Rákapcsolt a gyengülésre a hrvinya. 1 dollár tegnap már 9,26 hrivnyát ért. A kulcskérdés az, hogy újra megközelíti-e decemberi mélypontját (intraday 9,78) az árfolyam, s megindul-e a 10-es lélektani határ tesztelése. A záróárak mindenesetre új mélypontról árulkodnak. Egyes vélemények szerint az ukrán jegybanknak március végéig már csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés