Előfizetői tartalom

Tőlünk fáj a feje az Intesa-nak és az UniCreditnek

Portfolio
20 milliárd eurós banksegítő csomag formálódik Olaszországban - írja az FT. Bár az olasz bankrendszer sokkal immunisabb jelenlegi problémákra, mint a többi európai, a 20 milliárd euró jól jöhet, ha egyes bankoknak hirtelen kellene új tőke. Múlt héten egy kis bankot, a Banco Profilot kellett megmenteni, amely az első jele volt annak, hogy az olasz bankrendszer sem mentesülhet teljesen a világban jelenleg zajló eseményektől.

A Financial Times szerint a kelet-európai problémák fejfájást okozhatnak az UniCreditnek és az Intesának is. A cikk beszámol arról, hogy az UniCredit hitelportfóliójának 14, profitjának 44%-a származik a kelet-európai régióból, miközben az Intesa kitettsége ennél kisebb 8, illetve 12%-os. Federico Ghizzoni, az UniCredit CEE ügyekért felelős vezetője múlt héten Londonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés