Előfizetői tartalom

Nem lesz ez diadalmenet - borús régiós kilátások a Danske Banktól

Portfolio
A legenyhébb szcenárió esetén is a GDP 5%-ára rúghat a magyar bankrendszer hitelezési vesztesége a válság miatt - írják a Danske Bank elemzői legújabb előrejelzésükben. Kedvező fejlemény azonban, hogy Magyarországot nem említik a legsebezhetőbb országok között a hitelportfólió várható romlása alapján. Az elemzés kiemeli, hogy a várható veszteségek nem olyan nagyok, hogy veszélybe sodornák a nyugat-európai országok pénzügyi stabilitását, mégsem valószínű, hogy bankmentő csomagjaik keretében akarnák fellendíteni a leánybankok hitelezési tevékenységét.

A Danske Bank elemzése szerint az elmúlt években a hitelezés és a gazdasági teljesítmény gyors növekedése arra késztette a nyugat-európai bankokat, hogy nagyszámú leánybankkal legyenek jelen a régióban, miközben ingatlanpiaci buborékok voltak kialakulóban. Most, hogy ezek kipukkadtak és a régió gazdasági válságba került, a kedvezőtlen hatások visszaüthetnek az eurózóna...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés