Előfizetői tartalom

Feltápászkodhatnak az amerikai hitelezők

Portfolio
Úgy tűnik, felemelkedhet tavalyi mélypontjáról az amerikai bankszektor hitelezési tevékenysége, és a 2009-es évet, ha ugyan szerény mértékben is, de már a hitelexpanzió fogja jellemezni. Az adatok arra utalnak, hogy a visszaesés elsősorban a nem banki hitelezők számlájára írható, ezek hitelezési tevékenységének helyreállítására viszont az amerikai jegybank új tervet dolgoz ki a következő hetekben.

Pozitív jel a szektor szereplői számára, hogy december 24-e óta most a legnagyobb az amerikai kereskedelmi bankok hitelállománya, s ez azt mutatja, hogy a hitelösszeomlás befejeződni látszik az USA-ban. A bankok mérlegei azonban - amelyeket rendszeresen továbbítanak a Fed és más hatásóságok számára - nem teljesen erre utalnak. Ami nagyon hiányzik a korábbi évekhez képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés