Előfizetői tartalom

Ügyfeleivel együtt kíván túljutni a válságon a Raiffeisen

Portfolio
Nem kívánja cserben hagyni kelet-európai leánybankjait a Raiffeisen - erősítette meg a bank szándékát nemrég Herbert Stepic vezérigazgató, miután csütörtökön csaknem egymilliárd euró profitról tett jelentést a bank. A bécsi jegybank is igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a hitelminősítők aggodalmaival szemben az osztrák bankok működése stabil. Ezen felül újabb megállapodás várható a Raiffeisen és az osztrák kormány között, amely a kelet-európai leánybankokat is jobb helyzetbe hozhatja.

Amikor tíz évvel ezelőtt összeomlott a rubel, magával rántva az orosz gazdaságot, az osztrák Raiffeisen bank azon kevés külföldi bankok egyike volt, amelyik nem menekítette ki tőkéjét az országból, és ez egészen az utóbbi időkig jó döntésnek bizonyult - írja a Financial Times -, s hozzáteszi: a bank rengeteget keresett kelet-európai tevékenységével az elmúlt évtizedben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés