Előfizetői tartalom

Több ezer embert kirúgnak a magyar bankszektorban - Elbocsát a CIB is

Portfolio
Szomorúan indul az év munkavállalói oldalról a bankszektorban, az első félévben valószínűleg több ezer banki dolgozó vesztheti el munkáját. A Raiffeisen 315 és az OTP 500 fős bejelentése után értesüléseink szerint a CIB 360 munkatársát készül elbocsátani. A CIB közleménye szerint 360 főnél kisebb lesz az elbocsátás. Végleges döntés információink szerint csak február végén lesz, ugyanakkor a banknál megindult a munkaerő egy részének munkaerő kölcsönzőhöz való kiszervezése is. A bankrendszer többi bankjában sem biztosak az állások, a többi hitelintézet dolgozói sem kerülhetik el a ritkítást. Az elsőrendű áldozatok között a hitelezés és a lízingterület munkatársai lehetnek.

A négy bank (az MKB 150-200 munkavállalójától válna meg) által összesen elküldeni tervezett 1300-1400 embert a többi bank szükségszerűen várható hasonló intézkedése könnyen 2500-3000 főre növelheti. Már nem csak az ügyfelek érzik, hogy nincs hitel, hanem a folyósításban résztvevő kollégák is. Az elbocsátások várható további nagyságát jól jelzi, hogy a két legnagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés