Előfizetői tartalom

OTP: leépítések, leányvállalat eladások, EBRD

Portfolio
Nem lett volna reális nagyobb goodwillt leírni az OTP ukrán leánybankjánál - hangsúlyozta Csányi Sándor, aki egy félmosollyal nyomatékosította, hogy jó oka volt annak, hogy ennyi lett a leírás. Az ukrán bankról a szakember elmondta, hogy nagyon jó bank, nagyon jó menedzsmenttel, kiváló infrastruktúrával, jó termékkel és kockázatkezeléssel. Csányi Sándor 50 százalék esélyt ad annak, hogy az ukrán leányon túl valamilyen formában változás történik a teljes leányvállalati struktúrában (ködös megfogalmazás, nem tudunk többet,...) A Portfolio.hu kérdésére Csányi Sándor megerősítette, ha változás állna be a leányvállalati struktúrában, akkor az OTP központ által adott anyavállalati hiteleket a központ visszakapná.

Csányi szerint a devizahitelesek a forint gyengülése miatt kerültek nehéz helyzetbe, amiben nem a magyar bankszektornak, hanem a gazdaságpolitikának, költségvetési politikának, monetáris politikának van döntő szerepe. Urbán László szerint az árfolyamra nem az OTP-nek kell figyelni, hanem a jegybanknak. Az OTP mint bank jobban bír egy sokkot, mint a bankrendszer átlaga. A 300-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés