Előfizetői tartalom

A válság második hulláma fenyegeti a világot

Portfolio
Egyelőre túl korai optimistának lenni a világ egyik legnagyobb alapkezelője szerint, hiszen a kormányzati mentőcsomagok jócskán elmaradtak a szükséges mértékhez képest. A keresletélénkítésre kell most koncentrálnia az államoknak, az ingatlanárak esésének folytatódása esetén ugyanis a következő hónapokban a válság újabb hullámával kerülhet szembe a világgazdaság, ami a recesszió elmélyülésével fenyeget.

A legnagyobb amerikai kötvény alapkezelő (PIMCO) elemzése az átlaghoz képest jóval borúlátóbb, véleményük szerint ugyanis a globális válság még koránt sem oldódott meg. Sőt a kormányok hatékony gazdaságélénkítő terveinek, és a gazdaságba pumpált további likviditás nélkül nem elképzelhetetlen a válság második hulláma, és a recesszió súlyosbodása. Koyo Ozeki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés