Előfizetői tartalom

Alig van okunk örülni - Mélyponton a kockázati tőkések bizalma

Portfolio
A 2007-es csúcs óta jelentősen megváltozott a helyzet: a közép-európai kockázati tőke szektor bizalma mélyponton van, ennek ellenére régiónk a várakozások szerint változatlanul számos PE (kockázati tőke) alap egyik legfontosabb befektetési terepe marad - derül ki a Deloitte felméréséből. Az írás főbb tanulsága, hogy a piaci szereplők a portfolió-kezelésre összpontosítanak, így - nagyon hasonlatosan a 2003-as piaci helyzethez - háttérbe szorulnak az új befektetések. A tranzakciókat tekintve a kis- és középpiaci méretek esetében várhatóan jobban fennmarad a piaci aktivitás, némi növekedési potenciál is mutatkozhat a következő időszakokban, ugyanakkor alacsony tőkeáttétellel megvalósuló, kis értékű tranzakciókra számíthatunk. Az M&A piac a várakozások szerint csak 2009. második vagy harmadik negyedévére térhet magához.

Mélyponton a bizalom. Seres Béla a Deloitte Pénzügyi Tanácsadás üzletágának közép-európai vezető partnere úgy véli, az utóbbi hónapokban a kockázati tőke befektetők aktivitása és hangulata az elmúlt öt év legalacsonyabb értékére süllyedt Közép-Európában, párhuzamosan a globális piaci trenddel, valamint a bankpiacokon tapasztalható likviditáshiánnyal. Egyes PE...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés