Előfizetői tartalom

Egy nagy humbug az egész tőzsde? - A tapasztalat hangja

Portfolio
A McKinsey legfrissebb tanulmányából úgy tűnik, hogy a tőzsdei jelenlét a gazdasági teljesítmény és a hatékonyság szempontjából egyáltalán nem optimális egy vállalat számára, egy-egy társaság sokkal inkább kihozza magából a maximumot, ha kockázati tőke befektetők kezében van. Bár a felmérés nem reprezentatív, azért mégis igencsak elgondolkodtathat néhány vállalatvezetőt.

"A tapasztalat hangja: nyilvános és kockázati tőke" - ezzel a címmel tett közzé tanulmányt a McKinsey december végén. A kutatócég 20 olyan vezérigazgatóval, illetve elnökkel készített interjút, akik nyilvános tőzsdei részvénytársaságban és zárt, kockázati tőke portfólió cégben is töltötték már be tisztségüket és arra kérte őket, hogy osszák meg tapasztalataikat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés