Előfizetői tartalom

Az elvesztegetett évtized, avagy hogyan gurult el az aranytojás

Portfolio
A fejlett piacokon a recesszió miatt a megtakarítások hirtelen megugrására számíthatunk, azonban a korábbiakkal ellentétben - rövid távon - nagy valószínűséggel meg fog változni a befektetők gondolkodásmódja. A dotcom buborék kidurranása utáni lejtmenet, és a mostani válság a részvénybefektetések népszerűségének megváltozását hozhatja, a befektetők ugyanis a biztonságra törekedve betétbe vagy azzal nagyrészt egyenértékű pénzpiaci alapokba és kötvényekbe menekültek.

A 2008-as esztendő minden tekintetben negatívan hatott a megtakarításokra, a fejlett országokban ugyanis a befektetők egyszerűen nem találhattak olyan befektetést, ami megőrizhette volna a pénzük vásárlóértékét. A pánikot a régebben közkedvelt részvények mellett a vállalati kötvények és a kereskedelmi ingatlanok is megszenvedték, miközben az sem járt jól, aki a portfólióját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés