Előfizetői tartalom

Egy egész bankot nullázott le a New York-i csaló

Portfolio
Osztrák állami irányítás alá kerülhet a Bank Medici nevű privátbank, miután az ügyfelei számára kezelt portfólióit tönkre zúzta a Bernard Madoff nevével fémjelzett piramisjáték. A korábban mintegy 3.6 milliárd dollárnak megfelelő vagyont kezelő intézmény 2.1 milliárd dollárt veszített a történelmi csaláson, és így a teljes megsemmisülés határára került.

Korábban ugyan számos kisebb-nagyobb pénzügyi szolgáltató jelezte, hogy a jelentősebb összegeket veszítettek, de a teljes vagyonukhoz képest nem volt ilyen mértékű a veszteség egyiküknél sem. Peter Scheithauer, a 25 alkalmazottat foglalkoztató Bank Medici vezérigazgatója ugyan korábban jelezte, szinte kizárólag ügyfélportfóliókban szerepelt Madoff "befektetési alapja",...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés