Előfizetői tartalom

A legnagyobb vállalatoknak van a legkevésbé hitel

Portfolio
A jelenleg is tomboló hitelválságban logikus következtetés lehetne mindenki részéről, hogy a bankok biztosan a kisebb, ingatagabb társaságokat hitelezik kevésbé, azonban ez a gondolatmenet úgy tűnik nem álja meg a helyét. A legfrissebb statisztikák arra utalnak, hogy a nagy vállalatok számára gyorsabban és sokkal jelentősebb mértékben szigorodnak a hitelfeltételek.

Európában és az USA-ban a nagy vállalatok számára gyorsabban és sokkal jelentősebb mértékben szigorodnak a hitelfeltételek, mint a kisebb társaságok számára - derült ki a FED és az EKB legfrissebb felméréseiből. Az eurózónában a bankok az EKB-nak megküldött adatok tanulsága alapján a nagyvállalatok 68%-ának szigorítottak a hitelfeltételeken, míg a kis és középvállalkozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés