Előfizetői tartalom

A 2009-es kilátások hosszú-hosszú évek óta a legrosszabbak az M&A piacon

Portfolio
Napvilágot láttak az első előzetes statisztikák, ezek alapján 2008 negyedik negyedévében mintegy 60%-kal zuhant a világban az m&a aktivitás, ami az éves csökkenés mértékét 30%-ra állította be. A kockázati tőke tranzakciók volumene 70% fölötti mértékben esett és szakértők szerint a 2009-es kilátások hosszú-hosszú évek óta a legrosszabbak.

Mindössze 470 milliárd dollár értékben jelentettek be fúziós és vállalatfelvásárlási (m&a) tranzakciókat 2008 negyedik negyedévében világviszonylatban, ami négy éve, azaz 2004 harmadik negyedéve óta nem látott mélypont.A Dealogic 2008. december 22-én lezárt adataiból egyértelműen kiderül, hogy a hitelválság az idei évben már durván éreztette hatását ezen a piacon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés